Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Volautomatische koffiemachine

De volautomatische koffiemachine is de koffiemachine waarmee je op de meest snelle manier een kop koffie kunt zetten. Bij een volautomaat is dat een kwestie van een druk op een knop. De volautomatische koffiemachine wordt ook wel volautomatische expressomachine genoemd, maar die naam is verwarrend. Je zet er namelijk niet alleen espresso mee maar ook gewone koffie (lungo) en in veel gevallen ook specialiteiten als cappuccino en latte macchiato. Hierover verderop op deze pagina meer.

Aanbiedingen van volautomatische koffiemachines
Koffie van versgemalen koffiebonen

Een volautomatische koffiemachine zet koffie van versgemalen koffiebonen. Voor ieder kopje koffie worden de koffiebonen vers gemalen. Hiervoor is de koffiemachine voorzien van een ingebouwde koffiemaler die de bonen in enkele seconden kan malen. Wil je een grove maling of een fijne maling? Dat is meestal in te stellen. Ook de sterkte , de kopgrootte en de watertemperatuur zijn bij een goede koffiemachine in te stellen. Soms zelfs per gebruiker.


Cappuccino of latte macchiato uit de koffiemachine

Een goede volautomatische koffiemachine maakt niet alleen gewone koffie (ook wel lungo genoemd) en espresso, maar ook koffiespecialiteiten met melk zoals cappuccino, latte macchiato en koffie verkeerd. Hiervoor moet de koffiemachine melk kunnen opschuimen. Dat kan op drie manieren. Er zijn wat dit betreft dus drie soorten volautomaten:


De simpelste manier van opschuimen is via een stoompijpje. Dit gebeurt handmatig vanuit een kannetje en je schenkt het schuim in de koffiekop. Dit is behoorlijk omslachtig en deze techniek wordt dan ook gebruikt door goedkopere versies van de koffiemachines.

Wil je met één druk op de knop een cappuccino of latte macchiato? Kies dan voor een volautomatische koffiemachine met een melkslang of ingebouwd melkreservoir. De melkslang kun je in een melkpak of los melkreservoir steken en het de melk wordt automatisch opgeschuimd en komt als cappuccino of latte macchiato in je kop terecht. Een koffiemachine met melkreservoir is in feite hetzelfde, maar nu beschikt de koffiemachine over een ingebouwd reservoir.
Foto: Siemens volautomatische koffiemachine

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.