Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Review Saeco Picobaristo

Bas van Rijswijk     mei 31, 2018    


De Saeco Picobaristo is een complete volautomatische koffiemachine tegen een heel aantrekkelijke prijs. Niet alleen koffie en espresso zet je met één druk op de knop, maar dankzij het melkreservoir ook een cappuccino of latte macchiato. In totaal kent deze koffiemachine 11 verschillende koffiespecialiteiten.

Dat maakt de Saeco Picobaristo tot een zeer veelzijdige koffiemachine. Zeker in zijn prijsklasse. De Picobaristo (HD8927/01) heeft een adviesprijs van 850 euro, maar bij de aanbiedingen van Saeco koffiemachines vind je hem ruim 300 euro goedkoper!


En toch is de Saeco Picobaristo een behoorlijk luxe koffiemachine. Hij is gemaakt van roestvrij staal, dus niet van kunststof zoals goedkopere koffiemachines. Verder is de Picobaristo voorzien van een geïntegreerde premium melkbeker.




Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijk is de Saeco Picobaristo ook. Je hoeft normaal gesproken pas na 5.000 kopjes koffie te ontkalken. Op een display zie je alle relevante informatie getoond in een combinatie van pictogrammen en tekst. Zo wordt je door instellingen en eventuele onderhoudsfuncties heen begeleid.



11 soorten koffie naar jouw persoonlijke smaak

Maar de veelzijdigheid is toch wel het sterkste punt van deze volautomatische koffiemachine. 11 soorten koffie, 10 maalstanden, 5 aroma-sterktes, temperatuurselectie, je kunt je ideale koffie helemaal zelf bepalen, en eenmaal gevonden in het geheugen opslaan.

En dan is er nog de superromige cappuccino en latte macchiato. We kunnen ons niet voorstellen een koffiemachine te kopen die niet van deze melk/koffie-specialiteiten maakt. Met één druk op de knop, en met een prachtige melklaag. In de melkbeker wordt de melk twee keer opgeschuimd, met een geweldig resultaat.


Conclusie

Door de bovenstaande online korting is deze volautomatische koffiemachine niet heel veel duurder dan de allergoedkoopste koffiemachines met melkreservoir. Maar voor de geringe meerprijs krijg je een veelzijdige RVS koffiemachine van goede kwaliteit. De Saeco Picobaristo (HD8927/01) is een echte aanrader zonder echte nadelen. Het is alleen jammer dat je maar één gebruikersprofiel kunt opslaan.




Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.