Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 review

Bas van Rijswijk     mei 17, 2018    

delonghi koffiemachine review


Één van de meest populaire volautomatische koffiemachines van dit moment is de DeLonghi Magnifica ECAM 22. Deze volautomaat (verkrijgbaar in zwart en zilver) heeft veel mogelijkheden, maar is toch al voor een prijs onder de 300 euro te koop. Hier kijken we naar deze DeLonghi Magnifica ECAM 22.110.


TIP: Kijk bij de aanbiedingen van DeLonghi volautomatische koffiemachines waar je dit apparaat kunt kopen.

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 review

Koffie van versgemalen bonen of van voorgemalen koffie

Een sterk punt van deze volautomatische DeLonghi koffiemachine is dat je er niet alleen koffie mee kunt zetten van verse koffiebonen, maar ook van gemalen koffie. In deze prijsklasse is dat een zeldzaamheid.

De vraag is echter of je überhaupt nog gemalen koffie wilt gebruiken. Koffie van verse bonen is toch merkbaar lekkerder, en met zo'n volautomaat gaat het malen van bonen (uit het 250 gram bonenreservoir) sneller dan het vullen van een filterzakje met koffie. Het gebruik van voorgemalen koffie kan wel handig zijn als je af en toe een kopje cafeïnevrije koffie wilt kunnen zetten.

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 test


Espresso, Cappuccino, Latte macchiato

Zo'n volautomatische koffiemachine wordt niet voor niets ook wel espressomachine genoemd, je zet er net zo snel en makkelijk een lekkere verse espresso mee. Een cappuccino, latte macchiato kan ook, maar dat is iets meer werk. Het opschuimen van melk gaat daarbij met een stoompijpje. Wil je ook met één druk op de knop een latte macchiato of cappuccino? Kies dan een goed en voordelig alternatief met melkslang of melkreservoir.

Aangepaste instellingen

Wil je een sterkte, watertemperatuur of hoeveelheid koffie die van de standaard afwijkt? Geen probleem alle drie zijn instelbaar. Helaas kent deze goedkope koffiemachine geen gebruikersprofielen. Je moet de instellingen (anders dan de standaard) dus wel iedere keer aanpassen. Gelukkig gaat dat op de gebruiksvriendelijke DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 razendsnel en hele makkelijk. Hiervoor gebruik je de draaiknop.

DeLonghi Magnifica ECAM 22.110

Gebruiksgemak

Ook op andere punten heeft de DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 een hoog gebruiksgemak. Het waterreservoir is uitneembaar, het apparaat schakelt autmatisch uit en deze goede maar goedkope koffiemachine beschikt over een schoonmaakindicatie en automatisch reinigingsprogramma.

Verder is deze volautomaat relatief stil. De behuizing is van kunststof, maar metaal komen we alleen tegen bij veel duurdere koffiemachines.

Conclusie

De DeLonghi Magnifica ECAM 22.110 is behoort tot de goedkoopste volautomatische koffiemachines en is binnen dat segment een absolute topper. De prijs is bijzonder laag voor wat je krijgt, een heerlijke kop koffie of espresso zonder gedoe. Drink je vaak latte of cappuccino? Geef dan iets meer geld uit en kies dan voor een koffiemachine met melkreservoir.




Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.