Schrijf je hier in, en ontvang alle testresultaten gratis per e-mail.

Siemens EQ9 beste koffiemachine volgens gebruikers

Bas van Rijswijk     februari 09, 2018    



De Siemens EQ 9 TI907201RW is een koffiemachine die de handjes op elkaar krijgt. Al meerder malen is deze Siemens volautomaat tot beste koffiemachine uitgeroepen. Wat maakt deze Siemens tot de beste koffiemachine.


Diverse malen uitgeroepen tot beste koffiemachine

Om een voorbeeld te geven: Bij Kieskeurig is de Siemens EQ9 al enkele maanden de koffiemachine met de hoogste waardering. Deze waardering ligt ruim boven het rapportcijfer 9. Ook het Koffiecenter adviseert deze volautomaat. Laten we deze beste koffiemachine volgens zoveel mensen eens nader bekijken.

Wat kost deze beste volautomatische koffiemachine?

De Siemens EQ9 TI907201RW kost ruim 1500 euro. Dat is een behoorlijke prijs voor thuisgebruik. Kijk bij de aanbiedingen van volautomatische koffiemachines voor eventuele acties en goedkopere alternatieven.



10 gebruikersprofielen in te stellen

Deze beste koffiemachine is dus niet goedkoop, maar het is in alles een professioneel koffieapparaat dat niet alleen geschikt is voor thuisgebruik maar ook voor gebruik op kantoor of zelfs in de (kleinere) horeca. De bediening gaat via een helder kleurendisplay waarop je koffiesterkte, temperatuur, koffievolume en melkvolume kunt instellen.

Zo kan je je favoriete koffiesmaak uitvogelen. Een sterk punt is dat je deze ideale samenstelling vervolgens kunt opslaan. 10 voorkeursinstellingen zijn op die manier te bewaren, en later met één druk op de knop te gebruiken. Ideaal voor gezinnen en groepen collega's. En meestal zijn dit voldoende voorkeuren om meerdere instellingen per persoon vast te leggen. Bijvoorbeeld voor een cappuccino of een gewone koffie.

Koffie, espresso, cappuccino, latte macchiato, je krijgt het zo allemaal met één druk op de knop, precies zoals je het hebben wil. Twee espresso's, maar ook 2 melkspecialiteiten zijn met één druk op de knop te zetten.

Een luxe koffiemachine met veel sterke punten

En ook op andere punten is de Siemens EQ9 een luxe koffiemachine. De behuizing is van sterk roestvrijstaal en niet van kunststof zoals bij de meeste goedkopere koffiemachines. De kopjes worden voorverwarmd voor de koffie er in loopt zodat deze langer warm blijft. Het keramische maalsysteem zorgt niet alleen voor perfect gemalen koffie, maar ook voor minder geluid tijdens het malen. En tijdens het zetten wordt het kopje mooi uitgelicht. Dat laatste is niet echt nodig, maar o zo mooi!

Ook in onderhoud is dit een fijn apparaat. De melkslang wordt na iedere zetbeurt automatisch gereinigd, en deze beste koffiemachine is dusdanig ontworpen dat je hem makkelijk van binnen kunt schoonmaken.

De reservoirs voor de koffiebonen (235 gram) en het water (2,3 liter) zijn lekker ruim zodat je niet vaak hoeft bij te vullen. Alleen de lekbak had wel wat groter mogen zijn.

Maar verder kunnen we weinig aanmerken op deze beste koffiemachine volgens vele gebruikers en diverse tests.

Kijk bij de bovenaan genoemde aanbiedingen voor de prijs van deze en andere goede koffiemachines.




Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Company

Content=King

Auteur

Bas van Rijswijk

FAQ's

Blogroll

Contactformulier

Naam

E-mail *

Bericht *

Subscribe to Newsletter

Dit adres wordt alleen gebruikt om artikelen toe te mailen.